Tuesday, April 10, 2018

Viimase kuu update.

Oih, jälle olen ennast unustanud. Hea küll, väike vahekokkuvõte siis.

Viimati vist olin viimast päeva 30. Nüüdseks juba peaaegu terve kuu 31 olnud. Sünnipäev oli täitsa muhe, chillisime Tui ja Axeli hoovis ning ei korraldanud mingit suurt pidu. Ülejäänud nädal sai jälle koolitustel aega veedetud ja nädalavahetusel sai käidud Sirli, Isaac'i, Tui ja Axeliga Mandurah's CrabFestil. Sõin esimest korda krabi ka, väga maitses! Lisaks oli St. Patrick's Day samal päeval, seega sai pint Guinessi joodud ja hiljem "Cards Against Humanity" mängitud. Väga huumorirohke päev oli igatahes! 😁
Peale seda oli nädal vaba, ei teinud midagi erilist. Siis jälle 2 nädalat koolitusi. Mul on nüüdseks vist juba mingi 8 erinevat kvalifikatsiooni siin. Ja nüüdseks ongi koolitustega kõik vist ja oleme juba ka teiselpool Aussiet. Enne siia lendu sai veel ka Perthis natuke ringi avastatud. Axel ja Tui viisid meid kuskile mäkke, kus sai natuke kaljuronimist harrastatud (vabastiilis ilmselgelt) ja pärast seda sõitsime sellises kohas, nagu Zig Zag. Kes on tuttav Fast & Furious saaga kolmanda filmiga, siis täpselt see sama koht on seal filmis ka, kui autoga mäest alla driftivad. Väga ilusad vaated ja väga lahe elamus oli igatahes.
Aga nii, pühapäeval vastu esmaspäeva istusime siis lennukile Perthist ja lendasime Cairnsi. Ehk siis edelast kirdesse. Siin on kliima hoopis teistsugusem, sest ekvaatorile lähemal ja troopilisem. Lühidalt, talve siin ei tule. Perthis hakkas just temperatuur talutavaks muutuma ja nüüd jälle siin 30+ stabiilselt. Aga eks harjub kunagi ära. Igatahes, Cairnsist sai auto ostetud ja hakkasime neljakesi Cloncurry poole trippima. Nii umbes 1100km. Väga palju tühermaad, kängurud ja lehmad teepervel, leviaugud ja hirmus palav. Pohmakas oli ka muidugi, see ei aidanud üldse kaasa. Nii 11-12h sai sõidetud ja jõudsime õhtul umbes 9 paiku kohale ja saime siinse elukoha võtmed kätte. Kõigil on omaette selline väike cabin, kus kõik vajalik olemas. Põhimõttelist sai koheselt magama ära keeratud, aga ainult 2h sain vist öösel kokku magatud, mis andis ka terve päeva tunda tööl. Täna oli siis esimene päev kaevanduses. Suurema osa päevast läks muidugi kaevanduse reeglite ja infoga tutvumiseks, aga paar tundi sai ka tööd teha. Vasekaevandus siis täpsemalt. Tundub väga lahe koht olevat, seega eks kui rutiin sisse saab jooksutatud, siis oskan täpsemalt öelda, kuidas olukord on. Graafik on selline, et 2 nädalat tööl ja 1 nädal vaba. Vabal nädalal muidugi ei saa siin cabinis olla, sest siin inimesi pidevalt ringleb ja siis on vabu voodeid vaja, seega peab vaba nädala kuskil mujal veetma. Õnneks on linnas ka majutuskohti ja ei pea isegi kuskile kaugele siit lendama esialgu. Saab natuke raha teenida ja jalad alla ja siis hakkab vaatama, mida oma vabade nädalatega peale hakata. Brisbane pole siit väga kaugel, seega võib-olla saab siis seal ära käidud vahepeal. Või kus iganes, lennukid lendavad alati (iseasi, mis hinnaga muidugi). Vot, sellised lood siis vahepeal juhtunud. Lõpuks tööl, seega süda on rahul ja saab lõpuks seda tegema, miks siia tulime. Okei, mitte ametilt muidugi, sest tellinguid me veel tegema ei hakka, aga võib-olla tulevikus. Eks see selgub, kuhu me siit kunagi edasi liigume. Aga hetkel tundub, et on täitsa mõnus kaevandus, kus tööl olla.

Aga hetkel siis kõik. Iseenesest on kõik muu hästi ja kui midagi peaks muutuma, siis panen ka kirja selle 😊
Olge ilusad! 💛

No comments:

Post a Comment