Wednesday, October 1, 2014

Eurotrip vol.3 Praha-Itaalia piir.

Ohjuudas, kui kaua pole trükkinud. Mitte laiskusest, vaid pole lihtsalt võimalust olnud väga. Päevad on kaootilised ja ei tea iial, millal tekib võimalus üldse kirjutada, seega on natuke unarusse jäänud, aga FB's olen siiski miskit kirja pannud, koos piltidega. Seega, nagu ikka, pilte siia lisama ei hakka ka seekord. Aga jätkame siis sealt, kus pooleli jäi.
Praha oli meil viimati jutuks. Peale seda suundusime Kutna Hora'sse, kus asub see kuulus kontidega sisustatud kabel. Algselt ei olnud meil plaanis üldse sinna minna, aga Praha tänaval üks vene kutt soovitas meil ikka seal ära käia - kui mitte kabeli pärast, siis vähemalt linna vaatama, et pidi olema väga ilus. Tüüp ei valetanud, väga mõnusa atmosfääriga linn oli. Käisime siis selle enam-vähem läbi ja muidugi turistide kombel ostsime igasugu nodi ka kokku. Sain ühe sünnakingi ka sealt soetatud, niiet asjaette läks igaljuhul. Lõpuks siiski otsustasime, et lähme vaatame selle kabeli ka üle. Lootsime muidugi, et on tasuta, aga maksis 90 või 100 kohalikku valuutat ja kaardiga maksta ei saanud, seega Ivi sai ainsana käia, kuna mul ega vanaisal polnud sularaha kaasas ja ema ei tahtnud üldse minna. Piltide pealt tundus igaljuhul väga huvitav ja eks kunagi käin ma seal kindlasti ka ära, kui uuesti Tšehhi satun, mis on üpriski tõenäoline.
Pärast seda siis suundusime edasi Ceski Krumlovi peale. Enne käisime ühest väiksemast linnast, Tabor'ist, läbi ja sõime raekoja platsil pitsat. 3€ suur pitsa! Ja hea oli ka. Kell muidugi hakkas juba õhtusse jõudma, kui Krumlovi lähedale ükskord sattusime, seega asusime ka öömaja samas otsima. Nagu meil kombeks on, siis oli see väga kaootiline ja ilge keberniit. Paar kämpat olid üldse hooaja lõpetanud, ühes linnas ei paistnud isegi elanikke enam olema üldse ja paar üksikut, kes liikvel olid, ei teadnud ka midagi rääkida või ei osanud inglise keelt. Lõpuks muidugi märkasime kuskil teeääres silti sõites viimasel hetkel, mis juhatas meid "Camping Paradijs" nimelisse kohta. Seal õnnestus meil meil katusealune saada siiski. Kaunis kohas asus ka. Sinna jõudes jooksis kits auto eest läbi lausa ja jõgi ning mäed ümbritsesid kogu kämpat. Suht odav oli ka, seega täitsa tip-top koht, kui kellelgi vaja peaks minema. Vanaisa jäi seal öösel haigeks ja oksendas pool ööd ja pool hommikut ka. 12 hommikul oleks pidanud lahkuma sealt muidu, aga lükkus 2'e peale, kuid õnneks sellest mingit probleemi ei tekkinud. Suundusime siis edasi eski Krumlovi linna, sest seal pidi olema palju, mida vaadata. Vanaisa muidugi tahtis sinna väga minna, aga kahjuks jäi tal tulemata, kuna tundis ennast endiselt halvasti ja ootas/magas seni autos. Võimas linn oli igaljuhul. Fantast vaated ja hästi säilinud vanalinn ka. Ja loss oli ka seal päris ilus. Sai muidugi jälle igasugu turistinänni ka soetatud. Ja sellega meie Tšehhi seiklus päädiski. Terve see riik on üks paras vaatamisväärsus minu arvates ja loodus on võrratu! Ma ei teagi, kui kõrgel merepinnast olime vahepeal, aga kõrvad lõid päris tihti lukku ära. Ootan juba järgmist korda, millal tagasi minna :)
Nii, edasi tuli siis Austria. Linz oli esimeseks sihtpunktiks, kus öö veeta. Seal polnud meil plaanis midagi vaadata, seega ei hakanud pead üldse vaevamagi. Ostsime kuskilt kauplusest telefoni kaardi, et netist siis kämpat otsida ja loomulikult leidsime sellise, kus oli raudtee ja maantee kõrval. Muidugi sadas vihma ja polnud tahtmist väga pikalt seal töllerdada ja tõmbasime liikvele Salzburgi suunal. Austria liiklus on parajalt hullumeelne. Ema oli koguaeg närviseisundis ja Austria "piff" ei tahtnud ka väga normaalselt rääkida, seega tekkis väga tihti õigest teeotsast möödasõite ja muid viperusi. Piff oli muidugi uimane ka. Õiget GPS'i on raudselt vaja, et sellist trippi ette võtta! Telefoni oma pole sama ikka ja lisaks kurnab aku ära täielikult. Pean ilmselt isegi uue ostma pärast seda reisi :D Salzburg siis lõpuks jõudis kätte. Kohapeal olles siis sain aru, kust Mozart seda inspiratsiooni ammutas. Vapustav! Pilte muidugi näeb FB's jälle. Käisime kuskil künka peal väga pikaltkondamas, et jõuda lossini ja lõpuks avastasime, et seal pilet maksab 8€ ja peaks VEEL saaks jalgsi tampida ja loobusime. Läksime hoopis trepist alla vanalinna ja mängisime turiste, ehk siis ostsime magneteid jms :D Sain veel paar kingitust ja nägin ka Mozarti sünnimaja ära, seega asjaette käik igaljuhul. Vihm muidugi jälle jälitas meid ja võtsime vastu kurva otsuse, et Šveitsi jätame üldse vahele. Ajaliselt ja rahaliselt poleks välja vedanud muidu, kuna juba niigi olime liiga palju ööbimiste peale kulutanud, sest ilm on olnud rõvedalt märg ja/või külm. Viimase öö Austrias veetsime siiski Alpides, Villach'i nimelises kohas ja öösel oli temperatuur oli 0...+2 soojakraadi vahel. Väga vaheldusrikas kogemus oli igaljuhul, mis näitas, et olime ennast liiga sooja kliima jaoks pakkinud. Aga hommikust süüa Alpide vahel ja näha, kuidas päike üle mägede tõuseb tegi selle kõik tasa. Itaalia poole sõites oli neid vaateid palju-palju muidugi ja jäin väga rahule endiselt.
Käisime veel enne Itaalia piiri Villachi marketist läbi ja ostsime vajalikke asju, ehk siis hunniku magusat ja ühtteist toiduaineid :D
Ja siin ma lõpetan praegu, sest kisub jõle pikaks juba. Itaalia kohta panen jutu üles niipea kui võimalik, sest seal seiklusi ja tegevust jagus päris palju, seega tuleb veel üks pikem postitus ainult sellest. Peale Itaaliat tuleb Horvaatia, kus ma praegu seda kirjutan üldse, aga see tuleb siis hiljem, mis siin toimus.
Uskuge või mitte, aga ma kohati igatsen Eestit ja sealset mugavust ja harjumust. Võõras riik on siiski võõras riik ja sõpradega tahaks siiski suhelda. FB kaudu on see muidugi võimalik, aga kuna vaja pidevalt marsruuti jälgida ja linna peal tuuseldada, siis ei juhtu seda väga tihti kahjuks. Aga kui näeme, siis on millest rääkida, sest kõike ma siin ilmselgelt ei jõua kirja panna :)
Olge ilusad ja kahe nädala pärast kohtume juba! :)
 

No comments:

Post a Comment